De Hollandse Laverda Museum V6

De laatste onderdelen voor de versnellingsbak aan het afmaken en het denken aan de komende V6 projecten.....

Beste lezers,

Het is alweer een tijdje geleden dat de laatste update is verschenen. Welnu, hier zijn we weer en het is deze keer een extra lange update. Ik ben er niet zeker van dat mijn webmaster, Stephen Battisson in Australië, hier ook blij mee is. Het kost hem ieder keer toch weer de nodige tijd en ik ben hem daarom ook erg dankbaar voor z’n goede werk.
Nu wat over de vooruitgang van de V6-en. De laatste maanden zijn gebruikt om de laatste onderdelen af te maken voor de versnellingsbakken. Ik wacht nu nog op de laatste as die nog gehard en geslepen moet worden. Dit soort nabehandelingen kan ik nu eenmaal niet zelf en moet ik dus, net als ieder ander, in de wachtkamer.
Tussendoor ben ik met allerlei andere toekomstige problemen bezig voor deze V6-en of met Een Laverda 100 voor onze trip van London naar Breganze op 18 juli  ( zie ook   www.laverdaforhealth.org ) met Gido, onze voorzitter van de Laverda club, en Nick en Dean uit Engeland. Wij rijden voor een goed doel en stellen uw sponsoring zeer op prijs. 100% van de donaties zullen door Renata Laverda, de vrouw van Massimo Laverda, worden overgedragen aan de “Riders for Health”organisatie.

Zoals beloofd heb ik foto’s bij gevoegd van het perfecte werk van mijn Hongaarse vriend Ronald Augoston, die voor mij een prachtige tank gemaakt heeft voor het prototype V6!!
En …. Ik ben begonnen het draaiende gedeelte van de motor te ontmantelen. Een eerste blik zegt me dat alles aanwezig is en vrijelijk rond draait.

Wordt vervolgd………………………….

Cor

V6 Rebuild

De laatste hand aan de schakelvork.

 

 

Milling teeth on a oilpump gear

Veel spanen bij het frezen van de cardanassen!

Milling teeth on a oilpump gear

Verschillende werkzaamheden aan de cardanassen.

V6 Rebuild

 

V6 Rebuild

 

V6 Rebuild

 

V6 Rebuild

 

V6 Rebuild

 

V6 Rebuild

Eindelijk had ik een weekend waarin ik de machine met aangedreven gereedschappen kon gebruiken om de complexe schakelwals te frezen en te draaien in een bewerking.

V6 Rebuild

 

V6 Rebuild

Replica Tank:

Deze foto’s laten het buitengewoon moeilijke werk zien dat Ronald Auguston voor mij heeft gedaan door een zeer accurate replica tank te maken voor de prototype V6. De tank die ik reeds in bezit had was wel een prototype tank maar kon niet meer gebruikt worden door de vele deuken en sommige verkeerde afmetingen. Het moet een van de eerste tanks geweest zijn die ze in 1977 gemaakt hebben. In ieder geval heb ik nu een beauty. Dank aan Ronald!!!

V6 Rebuild V6 Rebuild
V6 Rebuild V6 Rebuild
V6 Rebuild V6 Rebuild
V6 Rebuild V6 Rebuild
V6 Rebuild V6 Rebuild
V6 Rebuild V6 Rebuild
V6 Rebuild V6 Rebuild

Versnellingsbak behuizing:

Ik was al begonnen met het maken van de versnellingsbak behuizing in het jaar 2000 maar was gestopt omdat mijn vrouw en ik een ander huis gekocht hadden dat verbouwd moest worden. Daarna wilde ik eerst het Laverda Museum verwezenlijken zoals u weet. In 2007, na nog enkele ander projecten, ben ik weer aan de V6 gaan werken. Nu, met een voorbeeld van de laatste V6, ben ik de bak gaan afmaken. De groeven moesten nog gefreesd worden die de lagers positioneren en nog wat andere zaken die afgemaakt moesten worden.

V6 Rebuild V6 Rebuild

V6 Rebuild

Het afbramen van de versnellingsbak behuizing.

V6 Rebuild
Het ontmantelen van het blok is begonnen:
V6 Rebuild V6 Rebuild

V6 Rebuild

De krukas en zuigers bewegen moeiteloos. Dus dat geeft de burger moed!!

V6 Rebuild
Terug naar de V6 Index