De Hollandse Laverda Museum V6

Dit keer meer positief nieuws

Beste lezers,

De maanden vliegen voorbij en dat is maar goed ook want het weer was in Nederland te lang te slecht. Van vorig jaar oktober tot eind maart was het geen motorrijweer en heb ik dus veel, erg veel tijd in de werkplaats doorgebracht. Het gevolg is nu wel dat er belangrijke zaken min of meer zijn afgerond en dat het einde van het produceren van onderdelen in zicht gaat komen.

De voorcarters zijn, op enkele kleinigheden na, klaar. Omdat bij het gieten van deze werkstukken het water-koelkanaal niet was meegegoten moest dit er via een omweg ingebracht worden. Daarna dichtgelast en werd het gietstuk enkele uren in de oven gelegd ( mijn vrouw was even boodschappen doen ) om eventuele spanningen te verminderen, waarna het in z’n geheel kon worden nabewerkt en passingen aangebracht konden worden. Dan nog de lange dunne oliekanalen en zo zijn ook deze 2 voorcarters nu bijna klaar.

Van de gietstukken voor de nokkenas supports heb ik er 4 en ik heb ze ook allemaal bewerkt omdat ik vooraf twijfels had over de lijnboring voor de nokkenassen en bag was voor uitval. Een klus die ook voor mij nieuw was en pas bijna aan het eind van het werk gedaan kon worden. Na heel veel uren werken, waarbij eerst diverse zeer nauwkeurige opspanmallen gemaakt moesten worden kon er met het werk begonnen worden. In totaal vergden deze 4 onderdelen ongeveer 180 uur van mijn tijd. Ook hier moesten vaak eerst tekeningen worden uitgewerkt op mijn AutoCad systeem om vervolgens de programma’s voor de freesbank uit te kunnen printen. De opspanmallen moesten allemaal gefreesd en geslepen worden. En ja, voordat je het weet is er weer een dag voorbij en en denk je soms; “ik heb niet veel gedaan vandaag “. Maar dit hoort er allemaal bij.

De oliepomp van de laatst aankochte V6 bleek behoorlijk beschadigd en deze wilde ik zonder meer vervangen. Omdat ook voor mijn 2e V6 een oliepomp nodig is werd ook daarom weer een serie van 3 opgezet. In de dubbele oliepomp huist het dry-sump en hoge druk gedeelte.
Het werd weer een klus waar ook weer veel met het AutoCad gewerkt moest worden. Een uiterst nauwkeurige geslepen mal op poten werd voor dit doeleind gemaakt. De 5 lagen van de pomp worden koud gestapeld, zonder een pakkingmateriaal te gebruiken. De aluminium platen moeten daarom overal binnen een tolerantie van 0,01 mm gefreesd worden en niet kromtrekken. Dit had wel wat voeten in de aarde maar is wel gelukt en ook daar had ik vooraf toch even een hard hoofd in. De afgekeurde pomp die in het bestaande blok was ingebouwd heeft duidelijk wel wat afwijkingen ten opzichte van de later gewijzigde Laverda tekeningen. Er zijn duidelijk verbeteringen aangebracht wat betreft de lageringen. Met dank aan Adriano Valente, hoofd van de toemalige tekenkamer. Na weer een maand noeste arbeid is deze klus bijna geklaard.

Er zijn veel toekomstige zaken waar je ook al mee bezig bent, die vragen oproepen, of waarvan je denkt “ kan dat nu niet anders ? “. Zo zitten de oliespatplaten bij de montage van het blok behoorlijk in de weg, is het voorcarter eigenlijk 2 mm te ondiep ter plekke van de oliepomp, had Uwe Witt veel problemen met het bouwen van de nieuwe ontsteking, zijn de 8 nokkenassen uitgelezen zodat een goed kleppendiagram gemaakt kan worden, werd de oude laklaag van het prototypeblok verwijderd, heb ik een studie gemaakt naar de tussenassen en de overbrenging naar de toerenteller, zijn nieuwe nokvolgers besteld, zijn vele mails naar de krukasmaker gestuurd omdat de levering al 4 maanden overtijd maar wel betaald is enz. enz. Ook werd op een Italiaanse beurs een benzinepomp gevonden waar ik al 2 jaar naar op zoek was. Ook met hulp van diverse Breganzesi werd de pomp niet gevonden en zelfs de fabriek in Turijn kon hen niet meer vertellen waar de pomp in gebruikt was. Ze hebben overal voor me gezocht maar tevergeefs en daar lag hij dan........ op de tafel............en ik liep voorbij en zag hem!! Tot op de dag van vandaag weet ik nog niet in welk voertuig of ander motor deze pomp gebruikt is. Blijft spannend !!

En dan hadden we ook nog het Laverda Museum waar zich de nodige mensen en clubs al gemeld hebben. Zo was er laatst de AJS/Matchless club met zo’n 60 deelnemers, kwamen er 2 maal bezoekers uit Breganze en nog vele anderen!!

Ben nu ook bezig het Laverda zijspan gereed te maken voor de grote uitdaging op het circuit van Spa Francorchamps. Hij zal daar bereden worden door de eerste eigenaar, Vanes Vincenzi en de Hollandse bakkenist Jaap de Jong tijdens de GP Parade op 12 en 13 juni.
Word vervolgd....................................................
Groeten,
Cor Dees

V6 Rebuild

Het luikje voor de waterdoorlaat is dichtgelast.

V6 Rebuild

In de oven van mijn vrouw werden de spanningen door het lassen weggenomen.
Er kwamen geen huwelijkse spanningen voor terug.

V6 Rebuild

Het voorcarter kan nu nabewerkt worden en passingen gekotterd.

Milling teeth on a oilpump gear

Een prototype voorcarter rechtsboven in de foto.
Duidelijk is te zien dat de verdeler aandrijving verschoven zit t.o.v. de andere 3.

V6 Rebuild.

V6 Rebuild

Na het vlakken wordt de definitieve positie bepaalt in de gietstukken van de nokkenas supports. Vanaf dat moment is er geen weg meer terug.

V6 Rebuild

V6 Rebuild

V6 Rebuild

 

Met behulp van een werknemer in mijn vroegere bedrijf werden daar de gaten gekotterd t.b.v. de nokvolgers. De mal met indexeerkop paste niet op mijn machine.

V6 Rebuild

V6 Rebuild

Er moesten enkele speciale opspanmallen gemaakt worden om de gietstukken tijdens de vele werkingen heel precies te positioneren.

V6 Rebuild

Olieretour kanalen aan de onderzijde frezen.

 

.

V6 Rebuild V6 Rebuild
V6 Rebuild

Vanwege een tekort aan gietstukjes om de supports te frezen werd een oud SFC carter van Gijs van Dijk in stukken gezaagd om zo toch voldoende material te bemachtigen. Beide gietstukken zijn van hetzelfde materiaal gemaakt en wees niet bevreesd, het carter was echt niet meer te gebruiken.

V6 Rebuild

V6 Rebuild

V6 Rebuild

 

De kleine gietstukken tijdens het bewerkingsproces en zoals ze gereed zijn.

V6 Rebuild V6 Rebuild
V6 Rebuild

Het voorfrezen van de lagergaten zodat daarna de gaten gekotterd kunnen worden. Een en ander met behulp van de speciale opspanmallen.

V6 Rebuild

Het boren van een van de oliekanalen.

V6 Rebuild

Een heel klein beiteltje van ø3 hardmetaal moest geslepen worden. Bij gebrek aan een gereedschapsslijpmachine werd de slijpschijf op de freesbank in gespannnen.

V6 Rebuild

Het geslepen lijn boor gereedschap met het kleine hardmetaal beiteltje kon worden ingesteld op mijn draaibank.

V6 Rebuild

De proef lijn boringen.

V6 Rebuild

Geen test maar werkelijkheid!! En gelukkig allemaal goed.

V6 Rebuild

Nog een klein klusje aan het carter.

V6 Rebuild V6 Rebuild
V6 Rebuild Het vlakken en bewerken van de oliepomp platen.

V6 Rebuild

De buitenomtrek frezen van het dikke dry sump gedeelte. De binnenzijde is klaar.

V6 Rebuild

Bijna gereed. Alle onderdelen bij elkaar.

V6 Rebuild V6 Rebuild

Het prototypeblok was gespoten maar heeft na 33 jaar wel een nieuw laagje nodig. Bij het bekijken van de foto zag ik dat een Italiaanse krant was gebruikt om de verfbladders te verzamelen. Het moet toch niet gekker worden!

V6 Rebuild

En wanneer het dan weer april is begint de hele streek weer te kleuren. Dit jaar waren het de hyacinten.

Terug naar de V6 Index